• Начало /
  • Новини /
  • ЦКС укрепва сътрудничеството си с Всекитайската федерация за снабдяване и маркетинг на кооперациите

ЦКС укрепва сътрудничеството си с Всекитайската федерация за снабдяване и маркетинг на кооперациите

Публикувано на 24.10.2014 Новини

ЦКС укрепва сътрудничеството си с Всекитайската федерация за снабдяване и маркетинг на кооперациите

Развитието на двустранното сътрудничество обсъдиха ръководството на Централния кооперативен съюз и ръководената от г-жа Цюге Кайхуа - вицепрезидент на Всекитайската федерация за снабдяване и маркетинг на кооперациите, делегация в състав:

  • г-н Ху Дефан - директор кабинет Надзорен съвет
  • г-н Ли Лианченг - директор управление "Одит"
  • г-жа Лонг Вей - заместник директор, управление "Земеделие"
  • г-жа Хиао Хю - програмен експерт, кабинет Надзорен съвет
  • ?г-н Ли Шун - програмен експерт, управление "Международно сътрудничество"

На срещата, провела се на 22 октомври 2014 г., бяха очертани конкретните стъпки за реализиране на подписаното между страните Споразумение за сътрудничество и бе потвърдена решимостта за търсене на потенциал за партньорство не само в традиционните търговски взаимоотношения, но и в нови сфери като кооперативен туризъм, обмяна на добри практики, информация за историята и културата на двете страни и обучението на кооперативни лидери.

За реализиране на Споразумението за сътрудничество ще бъде създадена работна група от експерти на двете национални кооперативни организации, която има за задача да активизира комуникацията за постигане на конкретни резултати.

Съгласно програмата китайската делегация се запозна с дейността на Търговски и логистичен център КООП в София и кооперативното предприятие за бутилиране на минерална вода "Булминвекс" Горна баня.

"…Един от основните приоритети на Всекитайската федерация за снабдяване и маркетинг на кооперациите е създаване на дългосрочно и надеждно бизнес партньорство в областта на земеделието, хранително-вкусовата промишленост, съвместни инвестиции с националните кооперативни организации от страните в Централна и Източна Европа, между които е и Централният кооперативен съюз. В продължение на повече от 60 години България и Китай поддържат традиционни приятелски взаимоотношения. Това ни дава основание да считаме, че създаването на желано и взаимно полезно партньорство между кооперативните организации в двете страни е постижимо или по-емоционално казано пролетта за развитие на нашите взаимоотношения дойде…" сподели Цюге Кайхуа - вицепрезидент на Всекитайската федерация за снабдяване и маркетинг на кооперациите.