• Начало /
  • Новини /
  • Посетете интерактивният пътеводител за кооперативни туристически маршрути

Посетете интерактивният пътеводител за кооперативни туристически маршрути

Публикувано на 19.11.2014 Новини

Посетете интерактивният пътеводител за кооперативни туристически маршрути

На 29 октомври 2014 в Болоня, Италия се проведе конференция, на която официално бе представен интерактивният пътеводител за популяризиране на кооперативната култура (COOPROUTE). Проектът цели, кооперативните организации чрез иновативен подход да представят историята, културата и дейността на кооперативното движение в съответната страна. Специално подбрани интересните места ще представят традициите и ще популяризират кооперативното културно наследство в Европа.

Разработеният дизайн на информационния пътеводител, дава възможност на всеки да открие и посети дестинации, разширяващи познанието за опита и добрите практики в кооперативния бизнес.Понастоящем са подбрани 82 дестинации, като са включени национални кооперативни организации, местни структури и дружества от различни бизнес сектори, като трудово-производителни кооперации в Испания, земеделски кооперации в Малта, социални кооперации в Италия, музея на Рочдейлските пионери в Обединеното Кралство, Националният кооперативен музей в България и много други интересни туристически места.

Бруно Роелантс, генерален секретар на Европейската конфедерация на трудово-производителните и социални кооперации (CECOP) сподели: "Съ-финансирането на първите стъпки е до февруари 2015 г. Желанието ни е дотогава да покажем нови дестинации, привличайки все повече страни и кооперации. Крайният резултат от този проект ще бъде представен пред Съвета на Европа, за да получи своето признание за приноса към Европейския културен маршрут, и нещо повече, да докажем, че кооперативната култура е неразделна част от европейската култура."

"…Тази идея обединява хората в Европа и чрез кооперациите спомага за активизиране и устойчиво развитие на кооперативния туризъм", заяви Лука Дал Позо, президент на Европейската конфедерация на трудово-производителните и социални кооперации (CECOP).

От този момент, националните кооперативни организации, които проявяват интерес към развитието на кооперативния туризъм, могат да кандидатстват за партньорство на интернет страницата www.cooproute.coop