Куклен театър и арт ателие в супермаркет КООП

Публикувано на 26.11.2014 Новини

Куклен театър и арт ателие в супермаркет КООП

На 22 ноември столичният Супермаркет КООП отново зарадва десетки малчугани. Поводът за усмивки бе организираният куклен театър и арт ателие от любезните домакини - любимия КООП магазин и Централен кооперативен съюз.

Не само най-малките посетители, но и придружаващите ги възрастни се пренесоха във вълшебния свят на театъра и съпреживяха приключенията на "Житената питка". Главният герой на българската народна приказка се търкулна в Супермаркет КООП точно в 11 часа. По детските лица като на платно на художник се изписваха различни емоции - на очакване, напрежение, страх и дори смях, когато питката лудешки се впусна в пътешествието си из гората и се срещна с горските ѝ обитатели - мечока, заека, лисицата и вълка, които искаха да я изядат. И както всяка приказка, и "Житената питка" дари деца и възрастни със своята поука и житейска мъдрост.

След куклената пиеса за деца, малчуганите бяха изкушени да творят и отнесат прекрасен сувенир в домовете си. Момичетата и момчетата с интерес и много въображение изработваха кукли от дървени лъжици. Като краен резултат, всяко дете подари на родителите и близките си уникална и неповторима кукла, облечена и украсена съобразно индивидуалните предпочитания и вкус. А за онези, които не ги свърташе на едно място, имаше много забавления - танци, дърпане на въже, игри с балони и много други. Така в съботния ден организаторите подариха на клиентите и техните семейства глътка разнообразие чрез театър, творчество и игри.

Верни на традицията, Централният кооперативен съюз и Супермаркет КООП с радост канят всички жители на София на празник по случай Коледните и новогодишни празници на 14 декември /неделя/. Мястото е Супермаркет КООП в квартал Красна поляна, а началният час - 11:00. В тържеството ви очакват много забавления, игри и изненади и голяма томбола с награди. Повече информация ще намерите на място в магазина и на интернет страницата на Електронен магазин КООП - www.cooptrade.bg.