СБР „Здраве” ЕАД - работи с НОИ и НЗОК

Публикувано на 26.06.2015 Новини

СБР „Здраве” ЕАД -  работи с НОИ и НЗОК

Балнеокомплекс „Здраве", гр. Банкя включва специализирана болница за рехабилитация и модерен спортно-оздравителен център. Специализираната болница е един от водещите центрове за рехабилитация и балнеология в страната. Материалната база е изцяло реновирана, а медицинският екип е от висококвалифицирани лекари и рехабилитатори, които предлагат професионална медицинска помощ. Изграденият към болницата спортно-оздравителен център предлага разнообразни възстановителни терапии и процедури. Той разполага със закрит плувен басейн, открит басейн с минерална вода, парна баня, сауна, фитнес зала, соларно студио, масажни кабинети, козметичен и фризьорски салон.

Основен лечебен фактор в курорта и болницата е минералната вода, която извира с температура 36.5 оС - 37 оС. Водата е с ниска минерализация, хипотермална, хидрокарбонатно-сулфатно-натриева с ниска твърдост, бистра, безцветна, без мирис и с много приятни вкусови качества.

Балнеолечението с минерална вода се провежда чрез прилагане на вани, басейн, подводен масаж, инхалации, пиене на водата, като действието й върху организма е местно и общо. Улеснява и ускорява възстановителните процеси след тежки заболявания и предпазва от хронифициране и усложнения.

Комплексът разполага с 19 единични стаи, 108 двойни стаи, 35 тройни стаи и 5 апартамента, оборудвани с мини бар, кабелна телевизия и Wi-Fi. Посетителите могат да ползват уютен ресторант на две нива със 150 места, барбекю градина с открита тераса и лоби-бар с 40 места. Комплексът има собствен паркинг с 40 паркоместа.

СБР „Здраве" ЕАД работи както с Националната здравно-осигурителна каса, така и с Националния осигурителен институт.

Профилактика и рехабилитация по Програма НОИ

От края на март 2015 г. Националният осигурителен институт (НОИ) започна финансирането на дейностите по профилактика и рехабилитация на работещи. Кооперативната специализирана болница за рехабилитация „Здраве" ЕАД в гр. Банкя има сключен договор с НОИ за рехабилитация на болни със сърдечно-съдови заболявания, заболявания на опорно-двигателния апарат и периферната нервна система.

Продължителността на рехабилитациите по Програма НОИ е 10 дни, като осигурителният институт поема цената на нощувките, четири основни диагностични и терапевтични процедури дневно и частична помощ за храна в размер на 5 лв./ден. Право на профилактика и рехабилитация имат осигурените лица за общо заболяване, майчинство и/или трудова злополука и професионална болест. За тях трябва да са внесени дължимите осигурителни вноски за период от шест последователни календарни месеци, предхождащи месеца, през който се провежда рехабилитацията. Заболяването им трябва да е диагностично уточнено и лекуващият им лекар да е установил необходимост от провеждане на рехабилитация към периода на ползване на паричната помощ.

Право да ползват програмата имат и лицата, получаващи пенсия за инвалидност. Условието за тях е да са осигурени, да имат валидно експертно решение /ТЕЛК/, удостоверяващо инвалидността и да не са навършили възрастта за придобиване правото на пенсия за осигурителен стаж и възраст, както и лекуващият лекар да е установил необходимост от провеждане на съответната рехабилитация.

По програма НОИ, СБР Здраве" ЕАД приема лица със:

Сърдечно-съдови заболявания: Артериална хипертония всички стадии; ИБС: стабилна стенокардия I-III ф.к. по NYHA; ИБС: състояние след инфаркт на миокарда - подостър стадий, без ранна постинфарктна стенокардия; ИБС: хронична исхемична кардиомиопатия; Ритъмни и проводни нарушения - хемодинамично незначими; Сърдечни пороци - некоригирани, компенсирани; Състояние след сърдечни операции: клапно и съдово протезиране, аортно-коронарен байпас - без тежки усложнения; Сърдечна недостатъчност I-III степен по NYHA; Заболявания на артериите: болест на Рейно, болест  на Бюргер и др.

Заболявания на опорно-двигателния апарат: Болести на ставите: ревматоиден артрит, болест на Бехтерев, други възпалителни и невъзпалителни артрози в неактивна фаза; Болести на мускулите и сухожилията; Остеопороза; Следтравматични състояния, травми на гръбначен стълб, състояние след смяна на колянна или тазобедрена става; Дегенеративни ставни заболявания.

Заболявания на периферна нервна система: Полиневропатия - диабетна, медикаментозна и др. Радикулити, плексити, моно и полиневрити; Дископатии, дискови хернии; Невралгия.

Предоставените по програмата услуги включват:

§  10 нощувки в двойна стая с включено 3-кратно хранене (закуска, обяд и вечеря). Стаите са със самостоятелен санитарен възел и са оборудвани с минибар, кабелна телевизия, Wi-Fi.

§  4 процедури на ден в зависимост от заболяването.

Настанените по програмата могат да ползват безплатно:

фитнес залата в спортно-оздравителния център, закрит плувен басейн, както и открит басейн с минерална вода с шезлонг и чадър в дните понеделник-петък;

паркинг.

За 10-дневен престой по програма НОИ, лицата доплащат:

   УСЛУГИ

Цена

  Храна (закуска, обяд и вечеря)

 120.00

  Застраховка

 5.00

  Такса резервация

 20.00

  Доплащане за ползване на самостоятелна стая с тераса/апартамент

 200.00

  Доплащане за ползване на самостоятелна стая без тераса

 160.00

При настаняване се внася гаранционен депозит в размер на 45.00 лв., който се възстановява при изписването.

За член-кооператори и притежатели на клиентска карта КООП, СБР „Здраве" ЕАД предоставя 10% отстъпка от посочените цени. Отстъпката се ползва за членове, регистрирани в модул „Кооперативни организации" на СИС на ЦКС. Отстъпката за притежатели на клиентска карта КООП се ползва от тези, които през последните
5 месеца са реализирали покупки, в размер не по-малък от 100 лв./месечно.

Необходимите документи за прием са:

§ Медицинско направление (зелен талон), издадено от личния лекар - до 30 дни преди датата на постъпване. За пенсионери по болест се изисква и решение на ТЕЛК.

§ Служебна бележка от местоработата, удостоверяваща осигурителните права на лицето.

§ Потвърдена резервация поне 10 дни преди приема.

Посочените документи се представят в съответното ТП на НОИ за издаване на удостоверение за постъпване.

Лечение и рехабилитация, финансирано от НЗОК

В „СБР Здраве" ЕАД се приемат за лечение пациенти със следните заболявания, финансирани по клинични пътеки на НЗОК:

§ Първични мускулни увреждания и спинална мускулна атрофия (клинична пътека 236);

§ Заболявания на централна нервна система - инсулт, паркинсон, множествена склероза, болести на гръбначен мозък и други (клинична пътека 237);

§ Инфаркт на миокарда (клинична пътека 238);

§ Сърдечна операция (клинична пътека 239);

§ Детска церебрална парализа (клинична пътека 240);

§ Периферна нервна система - увреждане или притискане на нервни коренчета и плексуси, мононевропатии, полиневропатии /радикулити, плексити и други/ (клинична пътека 241);

§ Опорно-двигателен апарат - коксартроза, гонартроза, артрити, последици от травми, след поставяне на ортопедични импланти и други (клинична пътека 244);

Необходимите документи за прием са:

      епикриза;

      етапна епикриза;

      амбулаторен лист;

      решение на ТЕЛК;

      други медицински документи, които удостоверяват заболяването.

 Приетите по клинични пътеки по НЗОК, заплащат за едно лице:

  УСЛУГИ

Цена

  Потребителска такса за всеки ден болнично лечение

 5.80

  Такса застраховка

 0.50

 Престоят по клинични пътеки е за не повече от 10 дни за една календарна година. Такса не заплащат лица, освободени съгласно чл. 37, ал. 3 от ЗЗО, по утвърден списък.

 Записвания и резервация по програма НОИ и по клинични пътеки се правят на:

тел.: 02/ 9977-231 (383), факс: 02/ 9977-230 (154); GSM: 0898 650 337; 0898 650 339

е-mail: sbr_zdrave.registratura@abv.bg

www.sanatoriumzdrave.com

Уникалните климатични условия в гр. Банкя, приятната атмосфера в балнеокомплекса и високото качество на обслужване в СБР „Здраве" спомагат за активна почивка, съчетана с подходящата рехабилитация на хронични заболявания. Това помага за поддържане на организма и тонуса на работещите.