• Начало /
  • Новини /
  • Музея на ЦКС беше посетен от учениците на 129 ОУ „Антим I”

Музея на ЦКС беше посетен от учениците на 129 ОУ „Антим I”

Публикувано на 24.06.2024

Музея на ЦКС беше посетен от учениците на 129 ОУ „Антим I”

Централен Кооперативен Съюз имаше честта и удоволствието да посрещне учениците от 3 „А“ клас на столичното 129-то ОУ „Антим I”, които бяха на посещение в Музея на ЦКС.

Децата и преподавателите г-жа Алекова и г-за Запрянова останаха очаровани от експонатите на музея, историята на кооперативното дело, лекцията за функцията на кооперациите като социално-икономически феномен и не на последно място прекрасните подаръци, които получиха.

По учебна програма учениците изучават „Технологии и предприемачество“ и кооперативният бизнес модел ги вдъхнови да основат своя кооперация, когато пораснат, а дотогава ще подпомагат благотворителни инициативи с парите, които събират от продажба на ръчно изработените от тях сувенири.

Някои от децата показаха завидни ораторски и лидерски заложби като изнесоха реч относно нуждата от социално равенство, взаимопомощ и екологическа стабилност. Всички изразиха притеснение относно влошаването на околната среда и мерките, които трябва спешно да бъдат взети. Учениците наблегнаха на това, че е нужен колективен подход в търсенето на решения, отговорност и грижа за общността. Кооперативните принципи и ценности са именно тези и ние сме повече от щастливи и вдъхновени да увеличаваме трансформиращата сила на кооперативното движение.

Учениците посетиха и магазин Шоко КООП и Био магазин КООП като с радост дегустираха ръчно приготвения шоколад.

 

Музей на ЦКС, ул. „Г.С. Раковски“ 99