• Начало /
  • Новини /
  • ЦКС получи финансиране от Европейския съюз по проект за младите хора

ЦКС получи финансиране от Европейския съюз по проект за младите хора

Публикувано на 01.09.2013 Новини

ЦКС получи финансиране от Европейския съюз по проект за младите хора

 

С радост искаме да споделим, че Централният кооперативен съюз получи финансиране от Европейския съюз по проект „Създаване на кооперации в България в нови сфери на дейност и иновации в разкриване на нови работни места за младите хора". Водеща организация е Централният кооперативен съюз, а партньори са учебен център „Интелект КООП" ЕООД, Пловдив и Кооператионен Дания.

Целта е младите хора да научат повече за ползите от кооперативния бизнес модел и да учредят младежки кооперации в нови икономически и социални сфери.

Проектът ще продължи 24 месеца и ще предостави възможност за обучение, повишаване на знанията и обмяна на добри практики между партньорите.

Централният кооперативен съюз подкрепя младите хора като през последните години организира редица форуми с участие на млади кооперативни лидери както от Европа, така и от света.

Младежите са основен приоритет и в дейността на Международния кооперативен алианс, като стремежът е към насърчаване, активизиране и привличане на млади хора в кооперациите, които със своя младежки дух, ентусиазъм и инициативност са гарант за успешното развитие на кооперативния бизнес.

Днес, 12 август, е Международен ден на младежта, обявен от Общото събрание на ООН на 17 декември 1999 г. с резолюция 54/120.

Честит празник на всички млади хора, член-кооператори и служители в кооперативни организации от системата на Централния кооперативен съюз!