• Начало /
  • Новини /
  • Последно заседание на Управителния съвет на ЦКС за 2015 година

Последно заседание на Управителния съвет на ЦКС за 2015 година

Публикувано на 21.12.2015 Новини

Последно заседание на Управителния съвет на ЦКС за 2015 година

На 17.12.2015 г. в кооперативния хотелски комплекс „Релакс КООП” с. Вонеща вода се проведе последното за тази година заседание на Управителния съвет на Централния кооперативен съюз. Участие взеха и членовете на Контролния и Председателския съвет, ръководството на Съюза и ръководители на водещи кооперативни организации.


Заседанието бе открито от председателя на Централния кооперативен съюз Петър Стефанов, който обобщи изминалата 2015 г. и пожела „2016-та година, да бъде по-добра за кооперативното движение“. Бе приета информацията за обобщените планови показатели за дейността на кооперативните организации през 2016 г. с направените в нея констатации. Анализът на планираните за следващата година показатели, дава основание да се направят няколко основни извода:

  • Необходимост от своевременна оценка на потенциала за развитие на отделните кооперативни организации. Пристъпване към консолидация с цел тяхното организационно и финансово укрепване и предприемане на реални действия спрямо тези за които консолидирането е нецелесъобразно. 
  • Актуализиране на програмата за прием на нови членове и приобщаването им към кооперативната идея и кооперативният бизнес модел. 
  • Устойчиво развитие на търговската дейност чрез разширяване на доставките от единния национален и регионален пазар; повишаване ефективността на обектите от ТВ КООП чрез прилагане на съвременни форми за организация на търговския процес като внедряване на Търговски информационни системи и включването им към Единната търговска информационна система; стимулиране на покупките чрез прилагани програми за лоялност, популяризиране на стоките с марка КООП и разширяване на пазарните позиции в по-големите населени места с преобладаващо население в активна възраст. 

В пряка връзка с устойчивото развитие на търговската дейност бе изказването на директорът на дирекция „Търговия“ Драгомир Драганов, с предложение за утвърждаване План за реконструкция на търговските обекти, въвеждане на търговски информационни системи и включването им в ЕТИС. Бе приет и План за стокооборота в единния кооперативен пазар през 2016 г., представен от изпълнителния директор на „Кооп-търговия и туризъм“ АД Бойка Добрева. 
На заседанието бяха приети и План за работата на Управителния и Председателския съвет на ЦКС през 2016 г., бюджет на Съюза за следващата година и бяха взети решения за включване на Централния кооперативен съюз в благотворителната инициатива „Българската Коледа“. 

В духа на наближаващите Коледни и Новогодишни празници бе отчетена и инициативата „КООП-Заедно на пазар“, в която през тази година се включиха 1 253 член-кооператори с покупки над 1 200 лв. от обектите КООП. Те участваха в томбола с 13 предметни награди, които бяха изтеглени по време на празничната вечеря.

По традиция, на последното за годината заседание на Управителния съвет, бяха отличени и редица кооперативни организации.