2017: Вътрешните кооперативни събития

Публикувано на 23.01.2018

2017: Вътрешните кооперативни събития

2017 г. премина под знака на 70 години от учредяването на Централния кооперативен съюз.

Основни акценти в работата на Управителния съвет бяха устойчивото развитие на кооперативните организации и надграждане модела на кооперативната търговия.

Проведеното на 18 май 2017 г. 36-то Общо събрание на ЦКС, се обедини около идеята за насърчаване на отговорността на кооперативните организации, която да ги утвърди като устойчив обществен и икономически модел с повече последователи и поддръжници.

И през 2017 г., продължи развитието и модернизацията на традиционните кооперативни стопански дейности – търговия, промишленост, изкупуване и туризъм. В началото на годината в гр. София отвори врати четиризвездният хотел КООП, част от веригата „КООП – Вашето място за почивка” и бе извършено цялостно реновиране на сградата на ЦКС.

През 2017 г. в търговската верига КООП се включиха 30 нови обекта, от които 22 са КООП и КООП маркет, а 8 са франчайзи.

Продължи обновлението на производството в кооперативните дружества „Булминвекс ГБ“ ЕООД и „Билкокооп“ ЕООД.

За втора поредна година се проведе Благотворителна кампания „КООП=COOP”, в която се включиха 43 кооперативни организации. С тяхна помощ бяха закупени и раздадени храни на 4 дома за деца и възрастни хора.

Ден на детето в магазин КООП, На училище с КООП и Коледа с КООП са само част от инициативите, с които ЦКС и кооперативните организации показаха за пореден път на малчуганите и техните семейства, че кооперациите имат своето място в техния живот.

Дирекция 'Кооперативна политика и ЕП"