• Начало /
  • Новини /
  • РКС Хасково развива успешно туризъм чрез своя хотел „КООП БРИЗ“

РКС Хасково развива успешно туризъм чрез своя хотел „КООП БРИЗ“

Публикувано на 21.05.2018

РКС Хасково развива успешно туризъм чрез своя хотел „КООП БРИЗ“

Данни за РКС Хасково

  • РКС Хасково членува в Централен кооперативен съюз
  • Съюзът обединява 19 кооперации, от които 18 потребителни и 1 за извършване на счетоводни услуги
  • Кооперациите към Съюза обединяват 3 583 член-кооператори, от които 208 души са до 35-годишна възраст
  • Основни стопански дейности на съюза са търговия на едро, търговия на дребно и туризъм
  • РКС Хасково и членуващите в него кооперации стопанисват 13 обекта за търговия на дребно от национална верига КООП и 7 КООП Маркет

Живко Йончев, председател на РКС Хасково

„Кооперативните ценности - взаимопомощ, демокрация, равенство, справедливост и солидарност - се прилагат в ежедневната работа, както на съюза, така и на членуващите в него кооперации. Именно тези ценности ни отличават от всички други форми на бизнес организации. Те поставят в центъра човека, а не капитала и насърчават социалната равнопоставеност, защото кооперативният бизнес модел активно допринася за устойчивото развитие на местните общности - в екологичен, социален и икономически аспект.“

Туризмът е една от най-успешните дейности за РКС Хасково

Налагането на този пазар е дългогодишен приоритет и гордост в дейността на съюза. Летният сезон предстои и много от нас започват да планират своите ваканции. Чудесен вариант е хотел „КООП БРИЗ“, който е собственост на РКС Хасково. Той се намира на най-красивото и удобно място в гр.Черноморец – до входа на централния плаж, на ъгъла между двете основни улици в града: крайбрежната и търговската улица.

Град Черноморец се намира на 24 км на югоизток от Бургас. Разположение на южния бряг на големия Бургаски залив своеобразна падина до самото море с формата на морска подкова. На изток се намират остров „Свети Иван” и старинния град Созопол. В близост се намира и заливът „Вромос”.

Хотел „КООП БРИЗ“ е построен на три етажа. Разполага с двойни, тройни стаи и апартаменти, малък уютен двор за почивка и заведение за бързо хранене, в което се предлага традиционна българска кухня. Всички стаи са оборудвани с климатик, хладилник, телевизор с кабелна телевизия и интернет, със собствен санитарен възел и самостоятелни тераси с красива гледка към морето. Апартаментите се състоят от две отделни стаи (за 4 или 5 човека) с две тераси, също така и оборудван кухненски кът.

„Доброто обслужване и поддържането на хотела в гостоприемен вид, отличната хигиена печелят доверието на нашите гости. Затова не е учудващо, че голяма част от тях станаха не само наши редовно клиенти, но и член-кооператори. Те знаят, че с удоволствие ще откликнем на техните желания и ще им предоставим приятна ваканция и незабравими мигове, защото основната ни цел е да посрещаме нуждите на нашите членове. Всички член-кооператори ползват преференциални цени и отстъпка за деца до 7 г. Прилагаме индивидуален подход към своите гости. Разбираме колко е ценно времето далеч от натовареното ежедневие, затова се стараем да удовлетворяваме техните изисквания и желания.“, споделя председателя на РКС Хасково, г-н Живко Йончев.

Черноморец се отличава с мек и влажен климат, мека зима, късна пролет и приятно топло лято. Летните температури на водата са 20-26 градуса, а на въздуха достигат 32 градуса, като дават възможност да се любуваме на морето до късния следобед.

Черноморец е една от основните дестинации в Община Созопол по Южното Черноморие за летен туризъм. В последните години градът се характеризира с бързо и интензивно строителство. За приятния и ползотворен отдих на туристите града предлага много ресторанти, детски парк, градски парк и др. Любителите на културно-познавателния туризъм могат да се запознаят с хилядолетната история и традиции на града като посетят местния музей, храм „Свети Никола” и реставрираната ранно византийска крепост „Акра”. Градът предлага морски познавателни пътувания до островите „Света Анастасия” и „Свети Иван”. В непосредствена близост до града се намират двата къмпинга: къмпинг „Градина”, където заливът е подходящ за сърф и за любители на силни усещания и къмпинг „Черноморец”. Около скалистите брегове на плажа на Черноморец има доста изолирани места за плажуване, плуване и риболов. Приятната атмосфера в града се създава и от многото градинки и цветята, с които са окичени къщите, ресторантите и кафенетата.

По „търговската улица” има магазинчета за сувенири; механи, съчетаващи удоволствието от качествени напитки и добра храна, приготвена от майстори готвачи.

Дирекция „КООП медии и реклама“ по материали на РКС Хасково