• Начало /
  • Новини /
  • РКС Сливен организира празник на детските усмивки

РКС Сливен организира празник на детските усмивки

Публикувано на 09.08.2012 Новини

РКС Сливен организира празник на детските усмивки

Участниците в конкурса за детска рисунка на тема "Кооперацията създава усмивки и рисува мечти", посветен на 2012 - Международна година на кооперациите, от сливенския регион получиха грамоти от ЦКС и подаръци от РКС Сливен

В разгара на лятото, на 7 август 2012 г., Районен кооперативен съюз Сливен събра участниците от националния конкурс за детска рисунка от региона.

Седем деца са представили сливенския регион в конкурса - две от тях са от град Твърдица, четири от областния град Сливен и едно от град Котел. На срещата не присъства само участника от живописния Котел, който също ще получи грамотата си и подаръците, но в населеното място, в което живее.

Срещата се организира от РКС - Сливен и се проведе в обект на ПК „Наркооп" гр. Сливен - пицария „Венеция", едно от известните и приятни за отмора места в комплекс „Печ".

Децата и техните родители бяха топло посрещнати и приветствани от председателя на РКС - Сливен г-н Тодор Драганов, председателя на Контролния съвет на РКС - Сливен г-н Димитър Викилев и председателя на ПК „Наркооп" гр. Сливен, г-жа Маргарита Ненчева.

Председателят на Съюза г-н Драганов изказа благодарност към участниците в конкурса за детска рисунка и им разказа за инициативата на ЦКС за популяризирането на 2012 - Международната година на кооперациите. Той изрази възхищението си от желанието, енергията и любовта, вложени в рисунките, благодари на родителите за моралната подкрепа и ги запозна с възможността и начина да станат член-кооператори.

Г-н Викилев, доайен в РКС - Сливен, започнал трудовия си стаж през далечната 1962 г. и завършил трудовия стаж като председател на ПК „Наркооп" гр. Сливен, приветства децата за участието им в инициативата. Г-жа Ненчева разказа за стопанската дейност на кооперацията от създаването й през 1919 г. до сега. „Близо месец преди това събитие детските рисунки бяха представени в супермаркет на ПК „Наркооп" гр. Сливен. Рисунките будеха интереса и любопитството на клиентите и популяризираха кооперативния бизнес модел.", подчерта г-жа Ненчева.

Г-н Драганов връчи на всеки участник благодарствено писмо и Грамота за участие от ЦКС и подари от името на РКС - Сливен „торбичка" с куп полезни материали (моливи, тебешири, водни бои, скицник и други), за да може младите дами да продължат да творят и през лятната си ваканция.

За срещата си с децата, представителите на РКС - Сливен споделиха, че е била непосредствена, топла и непринудена - досущ като срещата със стари приятели. Разделиха се с обещанието за съвместни други срещи по други инициативи. Пожеланието им към децата бе: „Щастливо лято, много игри и добри приятели. Мечтай й сбъдвай мечтите си".

 


 

До

ЦКС

Петър Стефанов

Председател на Централния кооперативен съюз

София

ул. "Г.С. Раковски" № 99

info@cks.bg

 

РКС

Тодор Драганов

Председател на Районен кооперативен съюз

Сливен

пл. "АЛ. Стамболийски" № 1

rks_sliven@abv.bg

 

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

         Уважаеми г-н Председател,

         Госпожи и господа координатори

         и всички взели активно участие в подготовката, провеждането и награждаването на участниците в конкурса за рисунка по случай обявяването на 2012 година за Международна година на кооперациите

Позволете ни от името на децата, родителите и ръководството на 6-то Основно училище "Братя Миладинови" гр. Сливен да изразим нашата голяма БЛАГОДАРНОСТ и ПРИЗНАНИЕ за оказаното внимание при награждаването на нашите деца, участвали с рисунки в конкурса. Обстановката и атмосферата ни накараха да се чувстваме истински щастливи и значими в трудното за нас време на оцеляване. Ние оценяваме вашата толерантност към нас и това ни дава надежда, че макар и от друг етнос, ние сме реална част от това общество и желаем да се учим и работим за благото му. Искрицата огън в очите на децата ни бе показателна, че те са развълнувани и щастливи... А това ЩАСТИЕ вие ДАРИХТЕ НА НАС И ДЕЦАТА НИ.

РАБОТЕТЕ СЪС СЪЩАТА ВСЕОТДАЙНОСТ И РАДВАЙТЕ ВСИЧКИ С НОВИ ИНИЦИАТИВИ В ИМЕТО НА ДОБРОТО!

Елена Новакова - главен учител в 6-то ОУ гр. Сливен