• Начало /
  • Новини /
  • Музея на ЦКС беше посетен от учениците на 129 ОУ „Антим I”

Музея на ЦКС беше посетен от учениците на 129 ОУ „Антим I”

{posted_on} Jun 24, 2024

Музея на ЦКС беше посетен от учениците на 129 ОУ „Антим I”

Централен Кооперативен Съюз имаше честта и удоволствието да посрещне учениците от 3 „А“ клас на столичното 129-то ОУ „Антим I”, които бяха на посещение в Музея на ЦКС.

Децата и преподавателите г-жа Алекова и г-за Запрянова останаха очаровани от експонатите на музея, историята на кооперативното дело, лекцията за функцията на кооперациите като социално-икономически феномен и не на последно място прекрасните подаръци, които получиха.

По учебна програма учениците изучават „Технологии и предприемачество“ и кооперативният бизнес модел ги вдъхнови да основат своя кооперация, когато пораснат, а дотогава ще подпомагат благотворителни инициативи с парите, които събират от продажба на ръчно изработените от тях сувенири.

Някои от децата показаха завидни ораторски и лидерски заложби като изнесоха реч относно нуждата от социално равенство, взаимопомощ и екологическа стабилност. Всички изразиха притеснение относно влошаването на околната среда и мерките, които трябва спешно да бъдат взети. Учениците наблегнаха на това, че е нужен колективен подход в търсенето на решения, отговорност и грижа за общността. Кооперативните принципи и ценности са именно тези и ние сме повече от щастливи и вдъхновени да увеличаваме трансформиращата сила на кооперативното движение.

Учениците посетиха и магазин Шоко КООП и Био магазин КООП като с радост дегустираха ръчно приготвения шоколад.

 

Музей на ЦКС, ул. „Г.С. Раковски“ 99