Фестивал на дърворезбата в х.к. "КООП Рожен" 2024

{posted_on} Sep 13, 2024 Новини

Фестивал на дърворезбата в х.к. "КООП Рожен" 2024

Централен кооперативен съюз и хотелски комплекс „КООП Рожен”, местност Роженски поляни, Смолян, организираха 5-тия Фестивал на  дърворезбата /Карвинг/ в периода 9 – 13 септември 2024. Мотото на тазгодишното издание бе "Вдъхни живот на дървото", а темата на творбите - „КООП – Силата на водата“. В прегръдката на невероятната природа на Родопа планина, сред звън на чанове и аромат на борова гора, 11 участника премериха сили в категория „Дърворезба“. Фестивалът разшири артистичния си небосколон тази година като включи и четири участника в надпревара в категория "Живопис". Силното дамско присъствие в тази категория привнесе допълнителен колорит и настроение.

За творците бяха осигурени атрактивни награди и безплатно настаняване, а гостите на хотела в този период се възползваха от преференциални цени.

Готовите произведения на творците бяха оценени от шестчленно жури, което единодушно присъди:

Първа награда в категория “Дърворезба” на Иво Чехларов, гр. Ловеч.

Първа награда в категория “Живопис” на Анита Арсова, гр. София.

Тази година журито реши да връчи и Специална награда, с която бе отличена Миглена Александрова от гр. София.

За останалите участници бяха осигурени поощрителни награди и приятни изненади.

Изказваме специални благодарности на учениците от Професионална гимназия по икономика „Тодор Г. Влайков“ гр. Клисура. Гимназията е партньор на ЦКС по проекта за популяризиране на кооперативния модел сред младите хора и за пореден път оказаха съдействие в процеса на събитието.

Благодарим на всички участници за усърдието, отдадеността и таланта! Очакваме следващото издание догодина, за да продължим традицията.