Европейски младежки кооперативен форум

{posted_on} Sep 27, 2024 Новини

Европейски младежки кооперативен форум

Централният кооперативен съюз, съвместно с Кооперативна Европа ще бъде домакин на Европейски младежки кооперативен форум на тема „Участието на младите хора в управлението на кооперациите“, който ще се проведе на 30 септември в София. Във форума ще вземат участие млади хора от 12 страни, представители на европейски национални кооперативни организации. Обмяната на информация, добри практики от младежки кооперации в Европа, ще бъдат основните моменти в презентациите и дискусиите по време на двата панела в рамките на форума „Представяне на перспективите на младите хора, работещи в кооперациите“ и „Участие на младите хора в управлението на кооперациите“.

Кооперациите се докосват до младите хора по различни начини. Първо кооперациите са устойчив ресурс и възможност за дългосрочна заетост. Кооперациите предлагат различни форми на обучение и преквалификация.

Младите хора са носители на творчество, идеи и новаторство, жизненоважни за по-нататъшното успешно развитие на кооперациите като демократична, отговорна и етична организация, но за да реализират потенциалът си трябва активно да се включват в процеса на вземане на решения в кооперациите.