• Начало /
  • Новини /
  • ПК ”Подкрепа” с.Одърне с внимание към възрастните хора

ПК ”Подкрепа” с.Одърне с внимание към възрастните хора

{posted_on} Oct 3, 2012 Вестник "Земя"

ПК ”Подкрепа” с.Одърне с внимание към възрастните хора

Знаете ли, че 1 октомври е Международен ден на възрастните хора? Потребителната кооперация в с. Одърне не само знае това, но и изказа своето уважение към тях. Член-кооператори и редовни клиенти на търговския обект от веригата КООП в селото бяха приятно изненадани от кооперацията.

         В ранни зори пред входа на магазина от националната верига КООП кипеше организация, която обещаваше, че нещо ще се случи. Първите клиенти на магазина, а и всички, които го посетиха в този ден бяха закичени с лентички "Честит празник! 1-ви октомври Ден на пенсионера!".

Двама от най-младите член-кооператори и нови служители на кооперацията, наети по Проект „Ново начало - от образование към заетост", ентусиазирано се включиха в празника. Те раздаваха на всички член-кооператори и клиенти на магазина в пенсионна възраст от голямата торта, поръчана специално за празника.

         Председателят на кооперацията Рени Андреева поздрави присъстващите с празника и подчерта, че отбелязването на този ден в десетки страни по света е израз на признателността на поколенията към хората от златната възраст.

„... Ние колективът на ПК "Подкрепа" с. Одърне на този ден отдаваме почит на дълголетието, мъдростта и заслуженото признание на възрастните хора, на нашите родители, баби и дядовци. Този празник е чудесен повод да се спрем в забързаното ежедневие и се поклоним пред хората станали свидетели на периоди на възходи и падения, калени в битките на живота!"

         Този ден се отбеляза подобаващо и в другите две съставни села, които кооперацията обслужва - с.Катерица и с.Борислав, по инициатива на кметовете им. Потребителната кооперация също се присъедини към тази инициатива, като по случая г-жа Андреева изпрати поздравителни адреси и торти.

         През 2012 - Международната година на кооперациите ПК „Подкрепа" с. Одърне навършва 105 години от създаването си. И още един прекрасен повод - 5 години от включването на магазина в селото в търговска верига КООП. Поводи, които ще бъдат отбелязани подобаващо през месец ноември.        

Ръководството на ПК "Подкрепа" с.Одърне показа за пореден път, че работи за и в услуга на своите членове и е важен фактор в живота на трите села и отново показва силата и смисъла на кооперативния девиз „Всички заедно можем повече!".

Отворете в pdf - тук