• Начало /
  • Новини /
  • ПК "Струмешница" Петрич с пети магазин във веригата КООП

ПК "Струмешница" Петрич с пети магазин във веригата КООП

{posted_on} Oct 17, 2012 Вестник "Земя"

ПК "Струмешница" Петрич с пети магазин във веригата КООП

В Благоевградското село Рупите отвори врати търговски обект от веригата КООП

ПК "Струмешница" Петрич наскоро откри пети поред магазин от веригата КООП в село Рупите. Преди това кооперацията включи във веригата последователно магазините в село Марино поле, двата градски супермаркета - "Москва" и "КООП", както и магазина в село Михнево. Реновирането на стария магазин в Рупите /с население около 1100 жители/ стана в кратки срокове с оптимално използване на собствения трудов ресурс от строителната бригада към кооперацията. На откриването присъстваха граданачалникът инж. Вельо Илиев, председателят на Областен кооперативен съюз Благоевград Иван Тричков, кметът на селото Георги Атанасов, кметове на близките села и множество потребители и дългогодишни клиенти на кооперативния магазин. Инж. Илиев и Иван Тричков прерязаха лентата и пожелаха на бъдещите купувачи кооперативният магазин да им предоставя стоки с високо качество на добра цена.

Председателят на кооперацията Георги Ичконов гарантира, че ПК "Струмешница" ще продължи да реновира магазините си, в които търговското обслужване ще бъде на най-високо ниво. Той акцентира върху факта, че повече от 50% от търговските работници в кооперацията вече са под 25 годишна възраст. В това число влизат и двете 23-годишни девойки, които работят в търговския обект в село Рупите.

Магазинът в село Рупите, както и останалите от веригата, е оборудван с компютърна техника и в него е въведена търговска информационна система. Това улеснява както продавач-консултантите и клиентите от една страна, така и цялостния търговски процес от доставката на стоките през тяхното съхранение до реализирането им. Веднага след старта на магазина в този му вид дневният стокооборот се удвои, а към днешна дата той вече е утроен. Това ясно показва предимството на съвременния подход при обслужването на потребителите в сравнение с търговските методи отпреди 20-на години. Независимо че и тук, както навсякъде конкуренцията в търговския бранш е убийствена и не търпи липса на инициативност, член-кооператорите не се съмняват, магазинът на ПК "Струмешница" ще продължи да трупа имидж на уважаван, лоялен и честен търговски партньор.


ПК "Струмешница" Петрич членува в Обл.КС Благоевград, който е член на Централен кооперативен съюз

 

- Потребителната кооперация обединява и защитава интересите на 245 член-кооператора

- Над 21% от членовете са млади хора, до 35 години

- Кооперацията обслужва 18 населени места

- ПК „Струмешница" стопанисва пет обекта част от търговска верига КООП


Отворете в pdf - тук