• Начало /
  • Новини /
  • ЦКС получи финансиране от Европейския съюз по проект за младите хора

ЦКС получи финансиране от Европейския съюз по проект за младите хора

{posted_on} Sep 1, 2013 Новини

ЦКС получи финансиране от Европейския съюз по проект за младите хора

 

С радост искаме да споделим, че Централният кооперативен съюз получи финансиране от Европейския съюз по проект „Създаване на кооперации в България в нови сфери на дейност и иновации в разкриване на нови работни места за младите хора". Водеща организация е Централният кооперативен съюз, а партньори са учебен център „Интелект КООП" ЕООД, Пловдив и Кооператионен Дания.

Целта е младите хора да научат повече за ползите от кооперативния бизнес модел и да учредят младежки кооперации в нови икономически и социални сфери.

Проектът ще продължи 24 месеца и ще предостави възможност за обучение, повишаване на знанията и обмяна на добри практики между партньорите.

Централният кооперативен съюз подкрепя младите хора като през последните години организира редица форуми с участие на млади кооперативни лидери както от Европа, така и от света.

Младежите са основен приоритет и в дейността на Международния кооперативен алианс, като стремежът е към насърчаване, активизиране и привличане на млади хора в кооперациите, които със своя младежки дух, ентусиазъм и инициативност са гарант за успешното развитие на кооперативния бизнес.

Днес, 12 август, е Международен ден на младежта, обявен от Общото събрание на ООН на 17 декември 1999 г. с резолюция 54/120.

Честит празник на всички млади хора, член-кооператори и служители в кооперативни организации от системата на Централния кооперативен съюз!