• Начало /
  • Новини /
  • Последно заседание на Управителния съвет на ЦКС за 2015 година

Последно заседание на Управителния съвет на ЦКС за 2015 година

{posted_on} Dec 21, 2015 Новини

Последно заседание на Управителния съвет на ЦКС за 2015 година

На 17.12.2015 г. в кооперативния хотелски комплекс „Релакс КООП” с. Вонеща вода се проведе последното за тази година заседание на Управителния съвет на Централния кооперативен съюз. Участие взеха и членовете на Контролния и Председателския съвет, ръководството на Съюза и ръководители на водещи кооперативни организации.


Заседанието бе открито от председателя на Централния кооперативен съюз Петър Стефанов, който обобщи изминалата 2015 г. и пожела „2016-та година, да бъде по-добра за кооперативното движение“. Бе приета информацията за обобщените планови показатели за дейността на кооперативните организации през 2016 г. с направените в нея констатации. Анализът на планираните за следващата година показатели, дава основание да се направят няколко основни извода:

  • Необходимост от своевременна оценка на потенциала за развитие на отделните кооперативни организации. Пристъпване към консолидация с цел тяхното организационно и финансово укрепване и предприемане на реални действия спрямо тези за които консолидирането е нецелесъобразно. 
  • Актуализиране на програмата за прием на нови членове и приобщаването им към кооперативната идея и кооперативният бизнес модел. 
  • Устойчиво развитие на търговската дейност чрез разширяване на доставките от единния национален и регионален пазар; повишаване ефективността на обектите от ТВ КООП чрез прилагане на съвременни форми за организация на търговския процес като внедряване на Търговски информационни системи и включването им към Единната търговска информационна система; стимулиране на покупките чрез прилагани програми за лоялност, популяризиране на стоките с марка КООП и разширяване на пазарните позиции в по-големите населени места с преобладаващо население в активна възраст. 

В пряка връзка с устойчивото развитие на търговската дейност бе изказването на директорът на дирекция „Търговия“ Драгомир Драганов, с предложение за утвърждаване План за реконструкция на търговските обекти, въвеждане на търговски информационни системи и включването им в ЕТИС. Бе приет и План за стокооборота в единния кооперативен пазар през 2016 г., представен от изпълнителния директор на „Кооп-търговия и туризъм“ АД Бойка Добрева. 
На заседанието бяха приети и План за работата на Управителния и Председателския съвет на ЦКС през 2016 г., бюджет на Съюза за следващата година и бяха взети решения за включване на Централния кооперативен съюз в благотворителната инициатива „Българската Коледа“. 

В духа на наближаващите Коледни и Новогодишни празници бе отчетена и инициативата „КООП-Заедно на пазар“, в която през тази година се включиха 1 253 член-кооператори с покупки над 1 200 лв. от обектите КООП. Те участваха в томбола с 13 предметни награди, които бяха изтеглени по време на празничната вечеря.

По традиция, на последното за годината заседание на Управителния съвет, бяха отличени и редица кооперативни организации.