ПОБЕДИТЕЛИ

{posted_on} Jun 1, 2016

ПОБЕДИТЕЛИ

След изключителния успех на първия конкурс преди четири години, през 2016 г. Централният кооперативен съюз организира с помощта на Сдружението с нестопанска цел „Всички заедно можем повече“ Втори национален конкурс за детска рисунка на тема „КООП създава усмивки и рисува мечти”. Подтемата през тази година е „КООП = СООР: Да изградим по-добър свят СЕГА”

Регламентът бе приет от Управителния съвет на Съюза през месец февруари, а конкурсът се проведе от 1 март до 10 май 2016 г. на територията на цялата страна с активното партньорство на кооперации и кооперативни съюзи от системата на ЦКС.

Целта на конкурса бе:

  • да провокира интереса на децата и техните родители към кооперациите, кооперативната идея и тяхното място в ежедневието им;
  • да насочи вниманието на обществото към кооперативните организации като значим фактор за икономическото и социално развитие на България;
  • да популяризира утвърдената от Международния кооперативен алианс марка COOP и нейното съответствие с познатото изписване на кирилица - КООП;
  • да присъедини кооперативните организации от системата на ЦКС към световната маркетингова кампания за популяризиране на кооперативната идентичност „Да изградим по-добър свят…Сега“, организирана от Международния кооперативен алианс;
  • да даде възможност за изява на индивидуалността и да насърчи творческото въображение на децата;
  • да използва детската креативност за изработване на атрактивни и социално насочени рекламни материали и пособия, приходите от реализацията на които да се използват за благотворителни цели.

В конкурса взеха участие 481 деца от различни краища на страната. Те изпратиха общо 488 рисунки, които можете да видите в галерията на интернет страницата на ЦКС www.ccu-bg.coop.bg или www.cks.bg, както и на Фейсбук страницата на Съюза www.facebook.com/CentralCooperativeUnion.

Интересът към конкурса отново бе голям – получихме рисунки от детски градини, училища, социални домове, арт ателиета, търговски обекти от веригата КООП, администрации на кооперации и кооперативни съюзи, в които децата и техните родители са оставили рисунките.

Комисията бе изключително затруднена при определяне на победителите, защото всяка творба носи послание и в нея са вложени много ентусиазъм, усърдие и съпричастност към каузата на конкурса. Въпреки това членовете на 7-членното жури избраха 50 творби, които се класираха за финалния кръг на конкурса, и определиха 3 допълнителни награди.

С избраните от журито творби бе организирана изложба в кооперативния хотелски комплекс „КООП - Китен“. Така детските усмивки и мечти достигнаха до пълномощниците на 35-то Извънредно общо събрание, които определиха победителите с тайно гласуване на 19 май 2016 г.

Победителите в Националния конкурс за детска рисунка „КООП създава усмивки и рисува мечти 2016” са:

Първа възрастова група – от 5 до 11 години:

І място:

Колективна рисунка на Боряна Банчева и Билге Юсни  на 7 години от с. Беловец, община Кубрат с послание на рисунката „Всички с КООП“.

ІІ място:

Йоана Георгиева на 10 години от гр. Варна с послание „Заедно можем повече“.

ІІІ място:

Христина Христова на 10 години от гр. Чирпан с послание „Нека всички да пазаруваме с КООП“.

Втора възрастова група – от 12 до 18 години:

І място:

Ралица Чокойска на 13 години от гр. Горна Оряховица с послание на рисунката „Заедно за по-добър свят“.

ІІ място:

Мартина Михайлова на 13 години от гр. Севлиево с послание „КООП създава усмивки и рисува мечти!“.

ІІІ място:

Мейлин Мехмедова на 17 години от гр. Кубрат с послание „Не спирай да се забавляваш“.

В електронното гласуване за определяне на победителите в категориите „КООП усмивка“ и „КООП мечта“ най-голям брой гласове събраха творбите на:

  • Наджие Ниязи на 10 години от гр. Сливен – 197 гласа;
  • Никол Джоргова на 16 години от гр. Кюстендил – 189 гласа.

Седемчленното жури на конкурса присъди три допълнителни награди:

  • Специална награда за високо художествено майсторство на Добрин Добрев на 12 години от гр. София за творбата му с послание „Да изградим по-добър свят“
  • Две поощрителни награди в категориите „КООП усмивки“ и „КООП мечти“ на Димитър Здравков на 5 години от гр. София с послание  и „Аз обичам КООП“ и Ели Димитрова на 9 години от гр. София с послание „Моят магазин е КООП“.

Съгласно Регламента, наградите за победителите в конкурса за всяка възрастова група са както следва:

  • I място – Грамота и Петдневна почивка за детето и неговото семейство в хотелски комплекс „Мелса КООП” гр. Несебър. Наградата включва нощувка, закуска и вечеря за детето, неговите родители и неговите братя и сестри (до двама братя и/или сестри).
  • II място – Грамота и Уикенд за цялото семейство в хотелски комплекс „КООП Рожен” м. Роженски поляни, обл. Смолян. Наградата включва нощувка в апартамент, закуска и вечеря за детето, неговите родители и неговите братя и сестри (до двама братя и/или сестри).
  • III място – Грамота и Ваучер за покупка на стоки от кооперативен търговски обект от веригата КООП на стойност 50 лв.

Победителите в категориите „КООП усмивка“ и „КООП мечта“ на електронното гласуване получават Грамота и Ваучер за покупка на стоки от търговски обект от веригата КООП на стойност 100 лв.

Носителят на специалната награда за високо художествено майсторство получава Грамота и Ваучер за покупка на стоки на стойност 100 лв.

Носителите на двете поощрителни награди в категориите „КООП усмивка“ и „КООП мечта“ и на наградата за фаворит на клиентите на Супермаркет КООП - Грамота и Ваучер за покупка на стоки на стойност 50 лв.

Организаторите на конкурса поздравяват победителите и благодарят на всички участници за творческото вдъхновение и проявения ентусиазъм, и пожелават на тях и техните семейства много здраве, нови творчески успехи, да не спират да се усмихват и да знаят, че могат да сбъднат своите мечти чрез кооперациите.

Присъединете се към нашето голямо кооперативно семейство, защото КООП създава усмивки и рисува мечти, а заедно можем да създадем по-добър свят още сега!