НАРКООП

{posted_on} Jun 8, 2016

НАРКООП

РПК „НАРКООП” гр.ПЛЕВЕН ПРЕВЪРНА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДЕТЕТО В НЕЗАБРАВИМ ПРАЗНИК ЗА НАЙ–МАЛКИТЕ    

Първи юни е обявен за международен ден на детето. Празникът води началото си още от Женевската конвенция по въпросите за детското здраве през далечната 1925 година и оттогава официално се празнува в целия свят. В нашата страна също ежегодно се организират различни инициативи в чест на най-малките членове на нашето общество. Кооперативните организации винаги са били съпричастни към детския празник и са се включвали с различни мероприятия в неговото честване.

          В тази връзка РПК „Наркооп” гр.Плевен и тази година организира истинско детско царство в центъра на града пред Търговки комплекс „Наркооп”. Това не учуди никого, тъй като честването на деня на детето се е превърнало в традиция за кооперацията и ежегодно тя провежда празнична програма с много изненади и награди за своите най-малки клиенти. Те бяха официално поканени със специално изработен за случая постер с Мики Маус, поставен на видни места в центъра на града, за да се осигури възможността всяко едно дете, което желае да присъства на тържеството да узнае за часа и мястото на провеждането му. Обявлението гласи: „Скъпи деца, заповядайте на 1 юни от 11 часа пред търговски комплекс Наркооп! Ще се забавляваме заедно! Очакват Ви приятни изненади!”. Чрез него се даде категорична заявка, че нещо интересно ще се случи и по този начин бяха привлечени дори повече посетители от предходните години.

          Подготовката за празника започна още в ранни зори. В нея взеха активно участие всички служители на кооперацията като започнаха да подготвят площадката пред търговския комплекс за предстоящото събитие. Украсата с балони и декорите бяха доста впечатляващи и не останаха незабелязани от случайните минувачи, които се спираха да разгледат и да снимат още преди началото на представлението.

          В 11.00 часа вече площада пред магазина на РПК „Наркооп” гр.Плевен беше препълнен с деца, родители и клиенти, които бяха в трепетно очакване на това, което предстои, тъй като все още помнят незабравимите изживявания от предишните години. Малчуганите вече знаят, че тяхната любима кооперация мисли за тях и няма да пропусне случай да ги зарадва. Празничната еуфория цареше навсякъде.

          И тази година екипът на РПК „Наркооп” гр.Плевен надмина себе си и се отличи с оригиналност и артистичност. Децата се потопиха във вълшебния свят на приказките и имаха удоволствието да се срещнат със свои любими приказни герои като Пипи дългото чорапче, Мики Маус, пирати, феи и др. Една от най-големите атракции беше голямото плюшено мече Харибо, обичано от малки и големи, което обикаляше сред гостите, снимаше се с тях и ги черпеше с желирани бонбони. Най-изумителното бе, че всички тези роли бяха изиграни само и единствено от служители на кооперацията. Те бяха вложили всичките си усилия  в тази инициатива и доказаха, че по нищо не отстъпват на професионалните актьори и аниматори. Когато нещо се прави с желание и обич, то няма как да не се получи по най-добрия начин.

          Малко по-късно и малчуганите се изявиха, включвайки се в забавните игри, танци и рисунки под съпровода на любими детски песни. Те отгатваха гатанки, пукаха балони, рисуваха чрез съединяване на цифри, фехтоваха се с мечове от балони, минаваха танцувайки под въже и още много други забавни игри. За победителите имаше и награди, но най – хубавото беше, че накрая подаръци имаше за всички, както за спечелилите, така и за тези, които не успяха да победят.

          Тържеството продължи повече от два часа. Програмата беше толкова увлекателна, че всички загубиха представа за времето. В един момент дори предварително изготвеният сценарий беше излишен. Еуфорията беше толкова голяма, че организаторите решиха да оставят децата да диктуват правилата. Нали в крайна сметка те са най-важните в този ден и всичко, което се случва, е в тяхна чест. Всички се забавляваха толкова много, че не им се искаше да си тръгват, но се наложи, защото всяко начало има и своя край. 

          На раздяла служителите на „Наркооп” гр.Плевен благодариха на присъстващите деца и родители, че и тази година са предпочели да прекарат своя празник в тяхната компания и обещаха догодина да се срещнат отново с още по-големи изненади. Никой не се съмнява в това, защото кооперацията винаги е осъществявала успешно своята социална роля и е намерила правилния път към своите клиенти, дори и към най – малките. Наш дълг е да се отнасяме с необходимата грижа и внимание към всички тях, защото именно те са нашето бъдеще.

          Всички снимки от събитието бяха качени още същия ден на официалната страница на РПК „Наркооп” гр.Плевен във фейсбук, където всеки, който желае може да ги види или свали напълно безплатно. По този начин бе запечатан и увековечен един незабравим ден в историята на кооперацията.

РПК „Наркооп” гр.Плевен

Дирекция „КООП Медии и реклама, ЦКС