Китен – райско късче от българското Черноморие

{posted_on} Jul 19, 2017

Китен – райско късче от българското Черноморие

 

Черно море е от най-предпочитаните дестинации за лятна почивка в България. Заради обилния приток на речни води морето е с по-слабо солена вода, което го прави изключително подходящо място за туризъм и ваканция. Макар, че излаз на Черно море имат шест държави най-предпочитана за отдих през лятото се оказва България.

Заради своите природни блага, красива природа и развита инфраструктура, българските черноморски курорти са се превърнали в синоним на приятна почивка и хубави спомени. А Китен е един от най-красивите градове на Южното черноморие. Съчетанието на гористите разклонения на Странджа с красивите плажни ивици и кристална вода превръщат четвъртото най-малко градче в България в къс от Рая. Намиращ се между два от най-живописните залива на Черно море – Атлиман и Караагач – градът предлага на своите посетители голямо разнообразие от животинския и растителен свят.

Посетителите могат да избират между два плажа – северния Атлиман и южния Урдовиза. Макар и малък град, Китен предлага на своите посетители разнообразие от възможности за забавление, ресторанти, кафенета и клубове, а желаещите могат да се разходят до съседните градове с лодка. Съвсем близо до Китен се намират Беглик Таш, резервата Ропотамо и останките от древния град Урдовиза.

Почивката в Китен би била още по-приятна ако хотелът, който сме избрали отговаря на всички изисквания и предлага разнообразие от услуги. Такъв е хотел „КООП-Китен“. Намиращ се съвсем близо до южния плаж Урдовиза, „КООП-Китен“ е заобиколен от живописна природа, която го превръща в идеално място за отдих и релакс. Хотелът е част от кооперативната верига хотели „КООП – Вашето място за почивка“. Той се отличава с изключителен уют и специално внимание към всеки гост. Хотелът разполага със 156 двойни стаи, 11 студиа и 16 апартамента. Всички те са стилно обзаведени и предлагат прекрасна гледка към морето и Странджа. Гостите на хотела могат да опитат невероятни кулинарни изкушения в ресторанта, разполагащ с 350 места. Лоби-барът и външният басейн също са на разположение на гостите за сутрешно кафе или следобедна закуска, а защо не и за приятна вечеря при залез слънце. „КООП-Китен“ разполага и с две конферентни зали, оборудвани с всичко необходимо за провеждането на конференции, срещи и заседания.

Отличното обслужване, невероятната гледка и разнообразието от предлагани услуги, превръщат „КООП-Китен“ в идеален избор за ваканция със семейство или приятели. Всички член-кооператори могат да се възползват от специални пакетни предложения.

Дирекция „КООП медии и реклама“