• Начало /
  • Новини /
  • РКС Хасково развива успешно туризъм чрез своя хотел „КООП БРИЗ“

РКС Хасково развива успешно туризъм чрез своя хотел „КООП БРИЗ“

{posted_on} May 21, 2018

РКС Хасково развива успешно туризъм чрез своя хотел „КООП БРИЗ“

Данни за РКС Хасково

  • РКС Хасково членува в Централен кооперативен съюз
  • Съюзът обединява 19 кооперации, от които 18 потребителни и 1 за извършване на счетоводни услуги
  • Кооперациите към Съюза обединяват 3 583 член-кооператори, от които 208 души са до 35-годишна възраст
  • Основни стопански дейности на съюза са търговия на едро, търговия на дребно и туризъм
  • РКС Хасково и членуващите в него кооперации стопанисват 13 обекта за търговия на дребно от национална верига КООП и 7 КООП Маркет

Живко Йончев, председател на РКС Хасково

„Кооперативните ценности - взаимопомощ, демокрация, равенство, справедливост и солидарност - се прилагат в ежедневната работа, както на съюза, така и на членуващите в него кооперации. Именно тези ценности ни отличават от всички други форми на бизнес организации. Те поставят в центъра човека, а не капитала и насърчават социалната равнопоставеност, защото кооперативният бизнес модел активно допринася за устойчивото развитие на местните общности - в екологичен, социален и икономически аспект.“

Туризмът е една от най-успешните дейности за РКС Хасково

Налагането на този пазар е дългогодишен приоритет и гордост в дейността на съюза. Летният сезон предстои и много от нас започват да планират своите ваканции. Чудесен вариант е хотел „КООП БРИЗ“, който е собственост на РКС Хасково. Той се намира на най-красивото и удобно място в гр.Черноморец – до входа на централния плаж, на ъгъла между двете основни улици в града: крайбрежната и търговската улица.

Град Черноморец се намира на 24 км на югоизток от Бургас. Разположение на южния бряг на големия Бургаски залив своеобразна падина до самото море с формата на морска подкова. На изток се намират остров „Свети Иван” и старинния град Созопол. В близост се намира и заливът „Вромос”.

Хотел „КООП БРИЗ“ е построен на три етажа. Разполага с двойни, тройни стаи и апартаменти, малък уютен двор за почивка и заведение за бързо хранене, в което се предлага традиционна българска кухня. Всички стаи са оборудвани с климатик, хладилник, телевизор с кабелна телевизия и интернет, със собствен санитарен възел и самостоятелни тераси с красива гледка към морето. Апартаментите се състоят от две отделни стаи (за 4 или 5 човека) с две тераси, също така и оборудван кухненски кът.

„Доброто обслужване и поддържането на хотела в гостоприемен вид, отличната хигиена печелят доверието на нашите гости. Затова не е учудващо, че голяма част от тях станаха не само наши редовно клиенти, но и член-кооператори. Те знаят, че с удоволствие ще откликнем на техните желания и ще им предоставим приятна ваканция и незабравими мигове, защото основната ни цел е да посрещаме нуждите на нашите членове. Всички член-кооператори ползват преференциални цени и отстъпка за деца до 7 г. Прилагаме индивидуален подход към своите гости. Разбираме колко е ценно времето далеч от натовареното ежедневие, затова се стараем да удовлетворяваме техните изисквания и желания.“, споделя председателя на РКС Хасково, г-н Живко Йончев.

Черноморец се отличава с мек и влажен климат, мека зима, късна пролет и приятно топло лято. Летните температури на водата са 20-26 градуса, а на въздуха достигат 32 градуса, като дават възможност да се любуваме на морето до късния следобед.

Черноморец е една от основните дестинации в Община Созопол по Южното Черноморие за летен туризъм. В последните години градът се характеризира с бързо и интензивно строителство. За приятния и ползотворен отдих на туристите града предлага много ресторанти, детски парк, градски парк и др. Любителите на културно-познавателния туризъм могат да се запознаят с хилядолетната история и традиции на града като посетят местния музей, храм „Свети Никола” и реставрираната ранно византийска крепост „Акра”. Градът предлага морски познавателни пътувания до островите „Света Анастасия” и „Свети Иван”. В непосредствена близост до града се намират двата къмпинга: къмпинг „Градина”, където заливът е подходящ за сърф и за любители на силни усещания и къмпинг „Черноморец”. Около скалистите брегове на плажа на Черноморец има доста изолирани места за плажуване, плуване и риболов. Приятната атмосфера в града се създава и от многото градинки и цветята, с които са окичени къщите, ресторантите и кафенетата.

По „търговската улица” има магазинчета за сувенири; механи, съчетаващи удоволствието от качествени напитки и добра храна, приготвена от майстори готвачи.

Дирекция „КООП медии и реклама“ по материали на РКС Хасково