• Начало /
  • Новини /
  • Кооперация за производство на кайсии „Вахау”, Долна Австрия

Кооперация за производство на кайсии „Вахау”, Долна Австрия

{posted_on} Aug 1, 2012 Новини

Кооперация за производство на кайсии „Вахау”, Долна Австрия

Име на кооперацията: Кооперация за производство на кайсии „Вахау"

Бранш: Земеделие

Държава: Австрия

Индивидуални членове: 14

Природата в живописната долина Вахау е благоприятна за отглеждане както на лозови насаждения, така и на кайсиеви градини.

През пролетта в периода на цъфтеж, кайсиевите дървета впечатляват всеки със своите цветове, а през останалото време на годината, хората са във възторг от кайсиевото сладко, кайсиевия ликьор и още много продукти, произведени от този божествен плод.

През 2011 бе създадена кооперация, чиито членове са заети в производството на кайсии. Целта на кооперацията е да обедини усилията в производството, маркетинга и реализацията на продукцията.

Благодарение на кооперацията се създаде възможност да се вземат под аренда нови масиви, създаде се обща маркетингова стратегия, която позволи дейността да се разширява, а асортимента на произведените продукти да се обогати. Благодарение на общата маркетингова стратегия, член-кооператорите стартираха преработката на кайсии, което допринесе за повишаване на ефективността на вложения от тях труд. Произведените продукти впечатляват със своите вкусови качества, които се доближават до домашно приготвените, а това ги прави предпочитани от потребителите.

Региона Вахау е интересна туристическа дестинация, която става все по-привлекателна и радва своите посетители. Успехите на кооперацията подпомагат развитието на региона, а в това число член-кооператорите и местното население като цяло.