10 години от създаването на домейна Дот Кооп

{posted_on} Aug 1, 2012 Международни новини

10 години от създаването на домейна Дот Кооп

През 2012 - Международната година на кооперациите домейнa Дот Кооп отбелязва 10 години от своето създаване. Той се превърна в уникална платформа, предоставяща на кооперациите от целия свят по-голяма видимост и по-лесна разпознаваемост сред интернет потребителите.

Каква бе идеята?

Първоначално целта бе Националната кооперативна бизнес асоциация в САЩ да помогне на кооперациите във Великобритания да подобрят видимостта си и да изградят силна кооперативна идентичност. След обсъждане на идеята с Международния кооперативен алианс, бе взето решение Националната кооперативна бизнес асоциация да положи усилия за закупуването на домейна Дот Кооп, с цел да се популяризират не само кооперациите във Великобритания, но и тези в целия свят. Усилията скоро бяха възнаградени и с подкрепата на голям брой кооперации, в т.ч. и Централния кооперативен съюз домейна бе закупен и регистиран.

Как домейна Дот Кооп стана реалност?

Закупуването беше само първата стъпка, последва по-трудното - разработване на лого и система за регистриране и поддържане на домейн имената за Дот Кооп.

Какво постигнахме?

Днес 750 000 кооперации от целия свят притежават 7000 домейна Дот Кооп което го превръща в най-голямата световна марка на кооперативните организации. Това дава възможност на кооперациите лесно да се разпознават, да осъществяват контакти и да разширяват сътрудничеството.

Домейна Дот Кооп и присъствието на кооперативните организации в социалните мрежи дава възможност за по-широко популяризиране на кооперативния бизнес модел, каквато е и целта на 2012 - Международната година на кооперациите.

Етичност, честност, принципност - домейна Дот Кооп изразява всичко това!